SHQIP - ENGLISH
  • HELP


  • Vajra Bimorë


    Vaji i bajames së ëmbël, ka një përmbajtje të lart të vitaminës E, çka e bën atë një hidratues të mirë dhe një mbrojtës të mirë të lëkurës ndaj rrezeve të dëmshme UV dhe nga shenjat e parakohshme të moshës. Acidet yndyrore në përbërjen e tij e mbajnë lëkurën të butë dhe evitojnë acarimet dhe irritimet në lëkurë. Gjithashtu vaji mund të përdoret për larjen e lëkurës. Masazhohet vaji në lëkurë dhe pastaj fshihet me një copë të lagur me ujë të ngrohtë. Vaji i bajames së ëmbël mund të përdoret dhe për flokë të shëndetshëm e të gjatë. Stopon rënien e ushqen flokët.

    900 lekë
    900 lekë

    VAJ ARGANI 125ml

    Vaji i nxjerrë nga shtrydhja e frutit të arganit, i pasuruar me vitaminën A, E, dhe me acidin linoleik, është përdorur gjerësisht për trajtime medicinale dhe kozmetike.
    Vetitë rigjeneruese të vajit të Arganit e bëjnë atë një prej vajrave më të përdorur në produktet për kujdesin ndaj lëkurës, flokëve si edhe për problemeve të ndryshme shëndetësore.

    Dobitë tij janë të shumta, disa prej tyre po i rendisim më poshtë:

    1. HIDRATUES • Aplikoni 2-3 pika nga vaji i Arganit çdo mbrëmje për të hidratuar fytyrën tuaj dhe për ta mbajtur atë të butë dhe të freskët.

    2. TONIK • Shtoni 3-4 pika nga vaji i Arganit te Toniku i fytyrës tuaj për ta ushqyer atë dhe për të ruajtur elasticitetin e saj.

    3. SKRAB • Për të realizuar Skrabin, përzieni disa pika nga vaji i Arganit me sheqerin e kuq, pastaj aplikojeni skrapin në fytyrë duke e masazhuar lehtë atë përreth 5 minuta. Kjo mënyrë ndihmon shumë në largimin e toksinave dhe qelizave të vdekura në lëkurë.

    4. AKNET • Përmbajtja e lartë e acidit linoleik te vaji i Arganit ndihmon për të reduktuar inflamacionin e shkaktuar nga puçrrat në fytyrë. Aplikojeni vajin çdo mbrëmje në fytyrë mbasi ta keni pastruar atë. 
    5. ANTIRRUDHË • Aplikoni 3-4 pika nga vaji i Arganit për të larguar rrudhat dhe spotet e errëta rreth syve

    6. STRIJAT • Vaji i Arganit largon strijat nga trupi duke i rikthyer lëkurës elasticitetin. Masazhoni zonën e strijave për çdo ditë me vaj Argani në mënyrë rrethore për rreth 5 min.

    7. THONJTË • Lyeni thonjtë tuaj me 3-4 pika nga vaji i Arganit për të patur thonj të fortë dhe të gjatë.

    900 lekë
    900 lekë

    VAJ KASTORI 125ml

    Vaji i Kastorit, i njohur ndryshe edhe si vaji i Ricinit, njihet për përdorimin e tij të jashtëm dhe të brendshëm dhe rezultatet e tij janë të mahnitshme për bukurinë dhe shëndetin tonë.

    Disa nga përdorimet e tij po i rendisim më poshtë:

    STIMULON NDJESHËM RRITJEN E FLOKËVE

    Një nga përdorimet më të njohura dhe efikase të vajit të Kastorit është përdorimi i tij në trajtimin dhe ushqyerjen e flokëve.
    Vaji nxit shumë qarkullimin e gjakut në kokë gjë që bën të mundur zgjatjen e flokëve.
    Gjithashtu ky vaj trash flokët, i forcon, bashkon majat e djegura dhe parandalon rënien e tyre.

    TRASH VETULLAT DHE ZGJAT QERPIKËT

    Nëse doni vetulla të trasha dhe qerpikë të gjatë, zgjidhja juaj është vaji i Kastorit. Përmbajtja e lartë e proteinave dhe acideve yndyrore ndihmon në zgjatjen e qerpikëve dhe trashjen e vetullave. Mjafton të aplikohet çdo mbrëmje duke i lyer me mollëzat e gishtave qerpikët dhe vetullat.

    ZHDUK STRIJAT

    Vaji i Kastorit depërton thellë në lëkurë dhe njihet si një nga vajrat më efikasë në zhdukjen e strijave. Nëse kombinohet edhe me vaj Kokosi rezultatet janë më të shpejta dhe më të dukshme. Ai rrit elasticitetin dhe nxit kolagjenin në lëkurë dhe e bën atë shumë të lëmuar.

    USHQEN LËKURËN E THATË

    Vaji i Kastorit është i pasur me vitamiat A, C, B1, B12 etj. Depërton thellë në lëkurë, ruan lagështinë e saj dhe e hidraton atë për gjatë gjithë ditës. Ai ka përmbajtje të lartë të acideve yndyrore dhe si rezultat e bën lëkurën të shndritshme. 
    MINIMIZON RRUDHAT

    Vaji i Kastorit nxit prodhimin e kolagjenit në lëkurë dhe rigjeneron qelizat e vdekura të saj, si rezultat minimizon rrudhat dhe shenjat e mplakjes.

    Vaji i Kastorit për përdorime shëndetësore:

    Anti-inflamator. Lehtëson dhimbjet reumatizmale dhe artritin.

    Laksativ. Përmbajtja e acideve yndyrore ndihmon në tretjen e ushqimit.

    Dhimbjet e kokës. Lyeni ballin me vajin e kastorit për lehtësimin e dhimbjeve të migrenës, etj.

    900 lekë
    900 lekë

    VAJ KASTORI 125ml

    Vaji i Kastorit, i njohur ndryshe edhe si vaji i Ricinit, njihet për përdorimin e tij të jashtëm dhe të brendshëm dhe rezultatet e tij janë të mahnitshme për bukurinë dhe shëndetin tonë.

    Disa nga përdorimet e tij po i rendisim më poshtë:

    STIMULON NDJESHËM RRITJEN E FLOKËVE

    Një nga përdorimet më të njohura dhe efikase të vajit të Kastorit është përdorimi i tij në trajtimin dhe ushqyerjen e flokëve.
    Vaji nxit shumë qarkullimin e gjakut në kokë gjë që bën të mundur zgjatjen e flokëve.
    Gjithashtu ky vaj trash flokët, i forcon, bashkon majat e djegura dhe parandalon rënien e tyre.

    TRASH VETULLAT DHE ZGJAT QERPIKËT

    Nëse doni vetulla të trasha dhe qerpikë të gjatë, zgjidhja juaj është vaji i Kastorit. Përmbajtja e lartë e proteinave dhe acideve yndyrore ndihmon në zgjatjen e qerpikëve dhe trashjen e vetullave. Mjafton të aplikohet çdo mbrëmje duke i lyer me mollëzat e gishtave qerpikët dhe vetullat.

    ZHDUK STRIJAT

    Vaji i Kastorit depërton thellë në lëkurë dhe njihet si një nga vajrat më efikasë në zhdukjen e strijave. Nëse kombinohet edhe me vaj Kokosi rezultatet janë më të shpejta dhe më të dukshme. Ai rrit elasticitetin dhe nxit kolagjenin në lëkurë dhe e bën atë shumë të lëmuar.

    USHQEN LËKURËN E THATË

    Vaji i Kastorit është i pasur me vitamiat A, C, B1, B12 etj. Depërton thellë në lëkurë, ruan lagështinë e saj dhe e hidraton atë për gjatë gjithë ditës. Ai ka përmbajtje të lartë të acideve yndyrore dhe si rezultat e bën lëkurën të shndritshme. 
    MINIMIZON RRUDHAT

    Vaji i Kastorit nxit prodhimin e kolagjenit në lëkurë dhe rigjeneron qelizat e vdekura të saj, si rezultat minimizon rrudhat dhe shenjat e mplakjes.

    Vaji i Kastorit për përdorime shëndetësore:

    Anti-inflamator. Lehtëson dhimbjet reumatizmale dhe artritin.

    Laksativ. Përmbajtja e acideve yndyrore ndihmon në tretjen e ushqimit.

    Dhimbjet e kokës. Lyeni ballin me vajin e kastorit për lehtësimin e dhimbjeve të migrenës, etj.

    900 lekë
    900 lekë

    Vaji i farave të kungullit ka një sërë benefitesh.
    -Parandalon rënien e flokëve.
    -Trajton artritin.
    -Largon parazitët intenstinal.
    -Redukton inflamacionet.
    -Rregullon nivelet e kolesterolit.
     
    1,800 lekë
    1,800 lekë

    Vaji i grurit ka disa benefite: -Burim i ;artë i vitaminës E. -Shëron lëkurën e thatë. -Parandalon lënien e shenjave. -Suporton prodhimin e kolagjenit. -Njëtrajtëson tonin e lëkurës. -Ka veti anti-rrudhë. -I pasur në antioksidantë. -Rregullon nivelet e kolesterolit. -Riparon indet e dëmtuara.

    450 lekë
    450 lekë

    Vaji i arës ka disa benefite: -Redukton rrudhat. -Kuro infeksionet fungale. -Trajton psoriazën. -I pasur në antioksidantë. -Parandalon rënien e flokëve. -Eleminon zbokthin. -Stimulon daljen e flokëve të rinj. -Trajton insomnian.

    450 lekë
    450 lekë

    Vaji i arrës moskat: -Lehtëson tretjen. -Lehtëson dhimbjet muskulare. -Ka veti anti inflamatore. -Ndihmon me astmën. -Trajton dhimbjet e dhëmbëve. -Përmirëson shëndetin e zemrës. -Shëron infeksionet e veshkave.

    450 lekë
    450 lekë

    Vaj i farave të linit: -Ul kolesterolin. -Kontrollon presionin e lart të gjakut. -Mbron trupin nga sëmundjet kardiake. -Qetëson dhimbjet dhe inflamacionet. -Përmirëson sistemin tretës. -Trajton aknet, ekzemën, psoriazën dhe djegjet nga dielli. -Promovon rritje të shëndetshme të flokut. -Redukton riskun për formimin e tumoreve. -Laksativ natyral. -Përmirëson shëndetin kardiak.

    3,200 lekë
    3,200 lekë

    I dobishëm për organizmin në përgjithësi, vaji i farave të susamit konsiderohet i mrekullueshëm për lëkurën në veçanti, prandaj është koha për ta bërë atë pjesë të rutinës së përditshme të kujdesit ndaj lëkurës. Duke qenë i pasur me antioksidantë, vaji i susamit pastron toksinat që nga shtresat e thella të lëkurës, parandalon rrudhat, pucrrat, trajton njollat e errëta dhe redukton rriskun për kancer të lëkurës. Farat e susamit janë të pasura me zink, një mineral i rëndësishëm për prodhimin e kolagjenit aq thelbësor për rigjenerimin e indeve të dëmtuara. Për vetitë dhe përdorimet më tipike të vajit të farave të susamit mund të lexoni në vazhdim: Pastron lëkurën Kur aplikohet në lëkurë, vaji i susamit lidh papastertitë e tretshme në yndyrna, të cilat largohen më tej duke e larë fytyrën me një sapun natyral e ujë të ngrohtë. Përzieni ½ filxhani (çaji) vaj susami me ½ filxhani uthull molle dhe ¼ filxhani ujë. Aplikojeni përzierjen çdo natë, pasi ta keni njomur fytyrën me ujë. Shkëlqen lëkurën Vaji i susamit është një “mik” i mirë për fytyrë rrezatuese. Ai ndihmon në tonifikimin e lëkurës, ruan fleksibilitetin e saj, duke e mbajtur lëkurën të butë e të lëmuar. Aplikoni vaj susami në fytyrë duke e masazhuar me kujdes. Pastaj bëni skrab (scrub) me sheqer te kuq. Lajeni fytyrën me sapunin natyral e ujë të ngrohtë dhe në fund shpërlajeni me ujë të ftohtë për të mbyllur poret. Shëron dhe rigjeneron lëkurën Aftësia shëruese e vajit të susamit i atribuohet vetive antiinflamatore, antibakteriale e antimykotike të tij, kurse aftësia rigjeneruese e tij lidhet me stimulimin e sintezës së kolagjenit. Vaji i susamit është efikas në trajtimin e infeksioneve mykotike si “këmba e atletit”. Nëse aplikohet vazhdimisht, vaji i susamit ndihmon në shërimin e prerjeve të vogla dhe largimin e shenjave. Ndihmon në parandalimin dhe shërimin e djegieve nga dielli Aplikoni çdo ditë vajin e farave të susamit në lëkurë për ta mbrojtur atë nga veprimi dëmtues i rrezeve UV të diellit. Ky vaj shërben edhe si një barrierë natyrale për lëkurën ndaj papastërtive e tymrave në ajër. Pas ekspozimit në diell, vaji i susamit mund të përdoret me sukses për të trajtuar tharjen e lëkurës e të djegurat e saj, falë vetive të tij hidratuese e rigjeneruese. Mbron lëkurën e bebeve Skuqjet e irritimet në lëkurën e bebeve, veçanërisht në zonën e kontaktit me pelenat, mund të parandalohen e të mbahen nën kontroll nëpërmjet masazhit me vaj susami. Përveç kësaj, ky vaj parandalon edhe tharjen e tepërt të lëkurës, duke i mundësuar asaj hidratimin e ushqimin e duhur. Vaji i farave të susamit mund të përdoret edhe në fytyrë e zona të tjera, për ta mbrojtur bebin nga problemet e lëkurës. Duke e bërë këtë vaj pjesë të përkujdesjes ndaj bebit tuaj, ju i mundësoni atij gjumë të qetë e rritje të shëndetshme falë të gjitha të mira që i dhuron vaji i susamit. Trajton thembrat e ashpra Aplikoni vajin e susamit në thembra çdo natë para se të flini. Vishni çorape pambuku (kujdes njollat) dhe mbajini këmbët ashtu të lyera me vaj gjithë natën. Brenda pak kohësh nga përdorimi i vazhdueshëm i vajit të susamit, ju dotë keni këmbë e thembra të buta.

    900 lekë
    900 lekë

    Vaji i Farës së Zezë Shërim për çdo Sëmundje Fara e zezë, e mirënjohur edhe si “eliksiri i jetës”, gjen përdorim të gjerë prej mijra shekujsh dhe njihet për fuqitë e jashtëzakonshme shëndetsore që posedon. Vaji i fares së zezë është 100% natural dhe prodhohet nga cilësia më e lartë e farës së zezë duke përdor teknologjinë më të fundit me presim të ftohtë. 1. Lufton gripin dhe temperaturën. 2. Përmirëson shëndetin e zemrës. 3. Lufton infeksionet fungale. 4. Zvogëlon alergjitë. 5. Trajton infeksionet e sinuseve. 6. Trajton kollën e thatë. 7. Trajton astmëm. 8. Hidratues i mire i lëkurës. 9. Ka veti anti- plakje. 10. Lehtëson fryrjet e zorëve. 11. Zvogëlon pezmatimin. 12. Pastron aknet. 13. Lehtëson dhimbjen e kyçeve. 14. Parandalon dhe trajton ngërçet muskulare dhe dhimbjet e barkut. 15. Përmirëson tretjen shëndetshëm. 16. Përmirëson memorjen. 17. Lehtëson dhimbjet e kokës. 18. Trajton të përzierat dhe të vjellat. 19. Pushon lemzën. 20. Trajton dhe parandalon rënien e parakohëshme të flokëve. 21. Ndihmon në trajtimin e hemoroideve. 22. Shëron kapsllëkun. 23. Përmirëson shëndetin riprodhues. 24. Shëron çibanët dhe gungat. 25. Ul presionin e lartë të gjakut. 26. Largon dhimbjet e dhëmbit. 27. Trajton pagjumësinë. 28. Parandalon kancerin e gjirit. 29. Ndihmon në rënien në peshë. 30. Trajton dhe parandalon diabetin. 31. Trajton infeksionet e mishrave të dhëmbëve. 32. Efektive në trajtimin e epilepsisë (krizave). 33. Ilaç natyral për lëndimet dhe dhimbjet e fytit. 34. Shëron dhe largon plagët. 35. Përmirëson shëndetin oral. 36. Hidraton mjekrën dhe ndihmon në rritjen e saj. 37. Trajton pickimet e bletëve. 38. Ndihmon në trajtimin e kancerit të stomakut. 39. Përmirëson shëndetin e veshkave. 40. Lehtëson dhimbjet e veshit. 41. Trajton psoriasin. 42. Pastron kraharorin dhe kongjestionet e sinozitit. 43. Përmirëson shikimin. 44. Efektive në heqjen e gurrëve të tëmthit. 45. Trajton infeksionet e veshkave. 46. Kuron krimbat e stomakut. 47. Trajton aneminë. 48. Trajton verdhëzën. 49. Rrit imunitetin. 50. Kuron të gjitha llojet e dhimbjeve të stomakut. 51. Efektiv në largimin e nishanëve. 52. Shëron buzët e plasaritura. 53. Qetëson dhimbjet e shpinës. 54. Qetëson dhimbjet muskulare. 55. Trajton infeksionet e fshikëzës urinare. 56. Ndalon gjakderdhjen nga hundët.

    850 lekë
    850 lekë

    I dobishëm për organizmin në përgjithësi, vaji i farave të susamit konsiderohet i mrekullueshëm për lëkurën në veçanti, prandaj është koha për ta bërë atë pjesë të rutinës së përditshme të kujdesit ndaj lëkurës. Duke qenë i pasur me antioksidantë, vaji i susamit pastron toksinat që nga shtresat e thella të lëkurës, parandalon rrudhat, pucrrat, trajton njollat e errëta dhe redukton rriskun për kancer të lëkurës. Farat e susamit janë të pasura me zink, një mineral i rëndësishëm për prodhimin e kolagjenit aq thelbësor për rigjenerimin e indeve të dëmtuara. Për vetitë dhe përdorimet më tipike të vajit të farave të susamit mund të lexoni në vazhdim: Pastron lëkurën Kur aplikohet në lëkurë, vaji i susamit lidh papastertitë e tretshme në yndyrna, të cilat largohen më tej duke e larë fytyrën me një sapun natyral e ujë të ngrohtë. Përzieni ½ filxhani (çaji) vaj susami me ½ filxhani uthull molle dhe ¼ filxhani ujë. Aplikojeni përzierjen çdo natë, pasi ta keni njomur fytyrën me ujë. Shkëlqen lëkurën Vaji i susamit është një “mik” i mirë për fytyrë rrezatuese. Ai ndihmon në tonifikimin e lëkurës, ruan fleksibilitetin e saj, duke e mbajtur lëkurën të butë e të lëmuar. Aplikoni vaj susami në fytyrë duke e masazhuar me kujdes. Pastaj bëni skrab (scrub) me sheqer te kuq. Lajeni fytyrën me sapunin natyral e ujë të ngrohtë dhe në fund shpërlajeni me ujë të ftohtë për të mbyllur poret. Shëron dhe rigjeneron lëkurën Aftësia shëruese e vajit të susamit i atribuohet vetive antiinflamatore, antibakteriale e antimykotike të tij, kurse aftësia rigjeneruese e tij lidhet me stimulimin e sintezës së kolagjenit. Vaji i susamit është efikas në trajtimin e infeksioneve mykotike si “këmba e atletit”. Nëse aplikohet vazhdimisht, vaji i susamit ndihmon në shërimin e prerjeve të vogla dhe largimin e shenjave. Ndihmon në parandalimin dhe shërimin e djegieve nga dielli Aplikoni çdo ditë vajin e farave të susamit në lëkurë për ta mbrojtur atë nga veprimi dëmtues i rrezeve UV të diellit. Ky vaj shërben edhe si një barrierë natyrale për lëkurën ndaj papastërtive e tymrave në ajër. Pas ekspozimit në diell, vaji i susamit mund të përdoret me sukses për të trajtuar tharjen e lëkurës e të djegurat e saj, falë vetive të tij hidratuese e rigjeneruese. Mbron lëkurën e bebeve Skuqjet e irritimet në lëkurën e bebeve, veçanërisht në zonën e kontaktit me pelenat, mund të parandalohen e të mbahen nën kontroll nëpërmjet masazhit me vaj susami. Përveç kësaj, ky vaj parandalon edhe tharjen e tepërt të lëkurës, duke i mundësuar asaj hidratimin e ushqimin e duhur. Vaji i farave të susamit mund të përdoret edhe në fytyrë e zona të tjera, për ta mbrojtur bebin nga problemet e lëkurës. Duke e bërë këtë vaj pjesë të përkujdesjes ndaj bebit tuaj, ju i mundësoni atij gjumë të qetë e rritje të shëndetshme falë të gjitha të mira që i dhuron vaji i susamit. Trajton thembrat e ashpra Aplikoni vajin e susamit në thembra çdo natë para se të flini. Vishni çorape pambuku (kujdes njollat) dhe mbajini këmbët ashtu të lyera me vaj gjithë natën. Brenda pak kohësh nga përdorimi i vazhdueshëm i vajit të susamit, ju dotë keni këmbë e thembra të buta.

    3,200 lekë
    3,200 lekë

    Vaji Aloe verës është i pasur me vitaminën A dhe E. 
    Ai është i përshtatshëm për lëkurë të thatë dhe të maturuar, shërben si antirrudhë, mbron dhe ushqen lëkurën. 
    Ka efekte shumë të mira edhe për flokët duke i bërë ato më të shkrifët dhe me shkëlqim.

    450 lekë
    450 lekë

    450 lekë

    Sage  Oil I Ri!
    450 lekë
    450 lekë

    Argan Oil I Ri!
    700 lekë
    700 lekë

    Rosemary Oil I Ri!
    700 lekë
    700 lekë

    Black Seed Oil I Ri!
    1,050 lekë
    1,050 lekë

    1,550 lekë
    1,550 lekë

    1,800 lekë
    1,800 lekë